torsdag 3 december 2009

Starka engelska appeller för digitalt lärande

Den digitala tekniken måste nu in i skolan på allvar. Skolans ledarskap måste helt förändras så att den digitala teknikens möjligheter kan användas fullt ut. Istället för att förbjuda mobiltelefoner under lektionstid, börja använda den så att elevernas lärande främjas. De flesta barn och ungdomar använder en hel del av sin fritid och spelar på datorn.. Ta in detta i skolan och använd spel som är utvecklande. Little Big planet är ett sådant spel som revolutionerat spelutvecklingen och har alla förutsättningar för lärande i många dimensioner.
Detta var en del av budskapen från de tre key notes speakers som inledde OEB-konferensen. David Puttnam nu rektor på Open University i England men med en trettio års lång framgångsrik kariaär som filmproducent (Local Hero, Killing Fields, Bugsy Malone mfl), hävdade att vi måste utbilda unga att i framtiden bli konstruktiva, smarta och anpassningbara för de snabba förändringar som kommer att ske i vår värld, inte vad gäller miljön. Nödvändigt att kunna samarbeta internationellt.

Brian Durrant, London Grid for learning, beskrev hur de i London skapat ett gemensamt nät för kommunikation, multimediala verktyg, stöd för lärande omfattande 2 600 skolor och över en miljon elever. Blivit en betydande maktfaktor som kunnat påverka bredbandsleverantörer och teknikföretag med pressade priser och önskade lösningar. Lärarkåren kommer att bli marginaliserad om de inte använder multimediala tekniker eftersom unga idag använder det i alla andra sammanhang. "Change management" var hans starka budskap och det handlar om att ledarskapet på skolorna måste förändras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar